Sajnos egyre több baba születik idő előtt. Minél korábban jön a világra a gyermek, annál nagyobb lemaradással kezdi az életét az érett újszülöttekhez képest. Ez a legtöbb esetben még az iskoláskorban is észrevehető, ezért a koraszülöttek különleges fejlesztést és figyelmet érdemelnek legalább nyolc-tíz éves korukig.

Az az újszülött számít koraszülöttnek, aki a betöltött 36. hétnél előbb jön a világra, vagy a születési súlya 2500g alatt marad. Veszélyeztető tényezők lehetnek a környezetből érkező károsító, mérgező anyagok, az anya szervezetének problémái vagy betegségei, illetve a magzat fejlődésének rendellenességei.

Célzott felzárkóztatásuk már az első pillanattól szükséges, mert a megszületésükkor a testük és az idegrendszerük fejlettsége nem éri el azt a szintet, hogy komoly orvosi beavatkozások nélkül képesek legyenek alkalmazkodni a méhen kívüli élethez. Támogatni kell azokat az elmaradt méhen belüli érési és növekedési folyamatokat, amelyeket nekik most itt kint kell bepótolniuk. Bővebben >>

A cikk a BabaPatika márciusi számában is megjelent.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása