Közös nyelvünk az érintés

 

Az általam javasolt masszázs a thai masszázsra és a reflexológiára épül. A nyugati masszázsokkal ellentétben nem az izmokat dolgozza meg, hanem az egész test energiáit aktivizálja. Finom érintésekből és simításokból áll, amit a gyermekek és a szülők egyaránt élveznek.

A hüvelykujjnyomásokat, a tenyérrel és az ujjakkal történő simogatásokat a test energiapályáin végighaladva kell végezni. A gyermekeket masszázs közben nem szükséges levetkőztetni, masszírozhatjuk őket ruhán keresztül is. Ezért nem kell masszázsolajat sem használni, így elkerülhető az esetleges allergiás reakció, és a gyermekek bőre is szabadon lélegezhet.

A masszázs fogásait bármelyik szülő megtanulhatja és a gyermek igényeit figyelembe véve, akár minden nap alkalmazhatja. Érdemes erre a család napirendjében csendes, nyugodt időpontot kiválasztani, hogy mindenki bensőséges hangulatban élvezhesse a masszázst.

A baba- és gyermekmasszázs jótékony hatással van a szervek működésére, valamint eredményesen támogatja a mozgásfejlődést. Beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, amivel segíti a betegségek legyőzését és csökkenti a fájdalmat. A babák hangulata kiegyensúlyozottabbá válik, és javítható vele a beteg gyermekek közérzete.

A terápiaként végzett babamasszázs segít az allergia, az alvászavar, az asztma, a bőrbetegségek, a hasfájás, a légúti- és egyéb betegségek kezelésében. Enyhíti a fogzási tüneteket, csillapítja a lázat, rendszeresen alkalmazva pedig megelőzi a betegségek kialakulását.

szív-kéz.jpg

A bőrt és az izomzatot érő kellemes ingerek fejlesztik a tapintásos érzékelést, ami elősegíti a testséma kialakulását. Ez azért is fontos, mert fejlett testtudat szükséges a gyermekek harmonikus személyiségfejlődéshez. Ha a gyermek ismeri a testét, és jól érzi magát a bőrében, akkor szívesen mozog, és jól fejlődik a mozgáskoordinációja. Magabiztossá válik, nő az önbizalma és tökéletesedik az egyensúlya is. Ezért a masszázs kiegészítő kezelésként erősíti a különböző mozgásterápiák fejlesztő vagy gyógyító hatásait.

Egy szülő a szeretetét a legegyszerűbben odafigyeléssel, ölelésekkel és simogatásokkal fejezheti ki. Ez a gondoskodó dédelgetés megerősíti a gyermekben azt a biztonságot adó érzést, hogy szeretik őt, és törődnek vele.

A masszázs olyan bensőséges szeretetkapcsolatot épít ki a szülő és a gyermeke között, amivel akár mindennap átélhetik a boldog együvé tartozás élményét. A lágy érintések és simogatások nem csak a babákat és a gyermekeket kényeztetik, hanem örömet adnak a szülőknek is.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása