Az homlok, az arc és az áll masszírozása a hüvelykujjal lágyan nyomkodva és simítva történik. Ezt követi morzsolgató mozdulatokkal a két fül. A nyak két tenyérrel való átsimítása után a mellkas területe következik, ahol szívecskéket rajzolunk szintén mindkét tenyérrel. A hasat az óramutató járásával megegyező irányban kell finoman megnyomkodni, majd egy különleges kopogtató technikával rezgési hullámokkal stimulálni, amivel az emésztési folyamat harmonizálható.

A karokat három energiapályán haladva pontnyomással és tenyérnyomással kell masszírozni. Ezt a tenyéren, a kézfejen és az ujjakon a rajtuk található pályák és reflexpontok érintésével kell folytatni. A lábak és a talpak és a lábfejek masszázsa hasonló technikával történik, mint a karokon és a kezeken.

Eddig a gyermek a hátán feküdt, most a hasára fordulva folytatódik a babamasszázs.

A lábak hátsó területét követi a fenék zsebvonala, amit a két hüvelykujjal és páros tenyérrel nyomkodva kell végezni. A gerinc mentén mindkét oldalon párhuzamosan haladó két-két energiavonal ujjal való végignyomásával, és az úgynevezett pillangónyomással zárul a teljes, mindössze tizenöt perces masszázsfolyamat.

A  leírás alapján sajnos a baba és gyermekmasszázs nem tanulható meg megfelelően, ezért azt ajánlom, hogy aki szeretné elsajátítani ezt az igazán egyszerű technikát, keressen fel egy megfelelően képzett oktatót például itt: http://gyermekmozgasfejlesztes.shp.hu

keretes talp.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása